Vegan Bounty’s

Toen ik klein was, was bounty al mijn favoriete candybar. Die heerlijke kokossmaak en ja, natuurlijk de chocolade. De laatste jaren eet ik ze nooit meer, omdat ze vol zitten met ingrediënten die ik liever niet binnenkrijg.

Mijn eerste poging bounty’s maken mislukte. Ik gebruikte alleen kokosrasp, kokosolie en agave en bolletjes vormen bleek onmogelijk. Toen kwam ik op het idee van dadels. Die zijn plakkerig en zorgen voor het bindende element. Het lukte en de veganistische bounty was geboren! Deze bounty’s zijn een heerlijke snack en geven veel energie voor of na het sporten. Ze smaken ook heerlijk bij een kopje thee.

Ik presenteer:

Exotische Bounty’s

Leuk om op een feestje te maken voor bij de koffie. Laat de bounty’s wel in de koelkast liggen tot je ze serveert, anders krijg je vieze handen 😉 Eventueel kun je natuurlijk ook melkchocolade gebruiken als je niet van pure niet lekker vindt.

Ingrediënten voor 10 mini bounty’s of 5 grote bounty’s

60 gram kokosrasp
1 flinke el kokosolie
2 el agave siroop of ahornsiroop
6 dadels (kleine), in stukjes
40 gram pure chocola

1. Doe de kokosrasp, kokosolie, agave siroop en dadels in de keukenmachine en zet aan voor een aantal minuten totdat er een plakkerige massa ontstaat.

2. Vorm de bounty’s en duw ze flink aan zodat ze goed blijven plakken. Leg ze op een bordje met aluminiumfolie en zet voor circa 15 minuten in de vriezer.

3. Smelt de chocola in de magnetron. Rol de bounty’s door de chocola tot ze helemaal bedekt zijn. Leg ze weer op een bord met aluminiumfolie en zet voor 10 minuten in de vriezer. Zet ze daarna in de koelkast totdat de chocola helemaal is hard geworden.

Bij mij hielden ze het niet langer dan 24 uur in de koelkast vol 😉

Kokosolie: super gezond vet

Laat een aantal minuten draaien, zodat de dadels goed fijn worden gemaald.

Het beste deel van het recept. Warme.Gesmolten.Chocola. Ook lekker over je smoothie, muesli of gewoon van het lepeltje.

Oke, hier had ik wel wat beter mijn best voor kunnen doen. Volgende keer maak ik mini’s!

Over deze bounty’s hoef je je niet schuldig te voelen!

-x- Jolijn

 

2016-01-04T15:36:01+00:00Zoet, Zomer|34 Comments

34 Comments

  1. […] moet je ook zelf kunnen maken toch? Ik ging op onderzoek uit en kwam uit bij het recept van Jolijn. En na dit recept meerder malen gemaakt te hebben kon het natuurlijk niet ontbreken op mijn […]

  2. Dank je wel, Jolijn voor dit recept 😀 Ze zijn overheerlijk!

  3. Ilse at - Reply

    Klinkt heerlijk, die ga ik van de week/weekend maar eens maken 🙂 Maar dan zonder de magnetron…voor mezelf vind ik dit niet echt passen bij een gezonde leefstijl en deze heb ik dan ook niet meer in huis. Maar au bain marie gaat vast ook prima 🙂 Ben heel benieuwd na alle lovende reacties….

  4. Nida at - Reply

    Mmm, deze zijn lekker!! Echt een heerlijk tussendoortje! Ik ben intussen anderhalve week suikervrij aan het eten en dus dan moet ik mijn tussendoortjes zelf maken. 😉

  5. Ingrid at - Reply

    Ik ben helemaal weg van dit recept, maar na 4 x proberen, blijft mijn “goedje ” toch nog te kruimelig, en kan ik er geen mooie vormpjes van kneden, ze vallen steedsvuit elkaar, wat doe ik fout?? Graag tips.

    • Hi Ingrid, gebruik je medjouldadels? Die zijn zacht en plakkerig en helpen goed om het geheel bij elkaar te houden. Laat me even weten of het gelukt is. Liefs Jolijn

  6. Tinkerelf at - Reply

    Hallo Jolien, gisteren de bounty’s gemaakt, dubbele portie.. Ze zien er prachtig uit en smaken geweldig! Mijn man en kinderen vonden ze zo lekker dat ik een deel in de koelkast heb verstopt! Top recept! Nu ik klaar ben met mijn vroege dienst ga ik met een kop kruidenthee en een zelfgemaakt bounty genieten van mijn zelf-momentje..

  7. christy at - Reply

    kan je ook (rauwe) honing gebruiken ipv agavesiroop?

    • christy at - Reply

      ik heb ze gemaakt met de rauwe honing -> het was heerlijk. Ga ze gauw nog een x maken!

  8. eline at - Reply

    Hoi,
    Ik heb het zonder agave siroop gemaakt, zoet genoeg voor mij en lekker fris!

  9. Linda at - Reply

    De mini’s staan nu in de vriezer, zometeen chocola smelten… Het ziet er nu al super lekker uit, ruikt heerlijk en proeft ook zalig. En dan nog choc er om… hmm! Kan niet anders dan dat het super heerlijk wordt! Ik denk; mijn new favorite food!
    Jij hebt me blij gemaakt 🙂 Bedankt voor je recept!

    • Linda at - Reply

      En idd… veel TE lekker! Ze zijn al op =-O (met z’n 2en hoor :-))

  10. Suzanne at - Reply

    Ze zijn echt heerlijk!

  11. Suzanne at - Reply

    Wat een heerlijk recept. Makkelijk om te maken en het resultaat is geweldig!

  12. Debbie at - Reply

    Heerlijk!! En zo makkelijk en snel gemaakt, bedankt voor dit recept 🙂

  13. Els at - Reply

    Wauw! Hiermee krijg ik zelfs mijn broertje wel overtuigd van dat veganistisch eten alles behalve saai is en je jezelf ‘alles wat lekker is’ ontzegt. Ik heb meteen 2x zoveel gemaakt :). En wat ik ook zo fijn vindt, omdat er geen massa’s suiker in zit (wel in de chocola, maar zoveel gebruik je daarvan nou ook weer niet) heb ik niet echt last van een suiker-dip. Top dit, en supermakkelijk.

    Dank voor het recept, ik ga zeker nog meer maken.

  14. Angenita at - Reply

    Geweldig recept, alleen dat stukje over die magnetr@n heb ik niet goed gelezen….zoveel gezondheid is niet te combineren met een magnetron!
    http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/magnetron-een-recept-voor-kanker/

  15. Ik heb deze lekkere home-made bounties geprobeerd & ze waren overheerlijk! Echt fantastich ook! 🙂 MMMMM!
    Ik ben niet vegan maar eet, kook & bak vegan 5x/week! Kom maar eens naar mijn blog in het Engels & check me out! 🙂
    Groetjes van een foodie vanuit België!

    • Jolijn at - Reply

      Superleuke blog heb je! Wat heerlijk dat je een maand naar Berlijn gaat 🙂

      • Ik ben slechts 8 dagen geweest hoor & het was héél leuk & heb véél vegan gegeten ook! Zie mijn posts about Sophie travelling: Berlin parts 1, 2,3 & 4!

  16. […] vond dit recept op de website van Vegadutchie. Ze zijn echt overheerlijk en vallen hier erg in de smaak. Ik maak steeds de dubbele hoeveelheid en […]

  17. Rosa at - Reply

    Kan je de ahornsiroop/agavesiroop ook door iets vervangen?

    • Jolijn at - Reply

      Je zou rijststroop kunnen proberen!

    • Carola at - Reply

      Of kokosbloesemsuiker/kokosbloesemstroop. Heeeeeerlijk!

  18. Annelien at - Reply

    Superlekker! Iedereen hier thuis is er van aan het smikkelen.. 🙂
    Bedankt voor het recept!!

    • Jolijn at - Reply

      Leuk om te horen 🙂 Enjoy!

  19. sindala at - Reply

    Hoi Jolijn,

    Ik heb ze met Valentijn gemaakt en was een groot succes!
    Ik heb er echter voor gekozen om ze met verse kokosnoot te maken, voordeel is dat je er dan heel veel krijgt, met de helft heb ik er al 25 kunnen maken. :~P ipv dadels heb ik gedroogde aardbeien gebruikt (noordermarkt) Ik lees nu net pas dat je dadels gebruikte om het beter te laten plakken. Maar bij mij plakte het prima hoor. Misschien omdat ik verse kokos gebruikte. Wel heb ik ook wat kokosmelk uit blik gebruikt. De verse had ik bij een opruimronde weggegooid :~( Hier kan je foto vinden van het resultaat http://www.flickr.com/photos/sindala/6882217077

    • Jolijn at - Reply

      Ziet er heerlijk uit zeg! En goed idee van die verse kokos. Bewaar je de rest dan ook nog?

      • sindala at - Reply

        Ja daar heb ik afgelopen zaterdag weer nieuwe van gemaakt! Deze keer met gedroogde ananas, maar dat was minder lekker. Aardbeien is denk ik echt het lekkerste en geeft ook een leuk roze kleurtje. Vanmiddag heb ik weer 2 nieuwe kokosnoten gekocht, ze zijn bij de C1000 nu maar 1 euro. Maar nu ga ik ook wat anders verzinnen ermee.

  20. Nancy at - Reply

    Ga ze vanavond maken, mijn zusje wordt morgen 16 jaar dus dit lijkt me wel een heerlijke snack! Hoop dat ze lukken..;-)
    Btw, hele mooie site!

    Groetjes

    • Jolijn at - Reply

      Gefeliciteerd! Is het gelukt?

      • Nancy at - Reply

        Yummm, lekker!
        Gisteravond eerst even goed laten keuren, haha kwamen makkelijk door de keuring heen hoor!
        Ik had alleen iets te veel dadels gebruikt, 6 grote in plaats van 6 kleine. Hierdoor is mijn vulling niet wit maar iets bruiner. Maar doet niets af van de smaak hoor.
        En kokosolie is echt een heel mooi product!
        Ik kocht het gisteren en keek daarbij op het etiket. Schrok wel even, 92 gram verzadigd vet.
        Ben even wezen onderzoeken maar kwam al gauw tot de conclusie dat deze verzadigde vetten heel anders zijn dan bijvoorbeeld dierlijke vetten. Heel interessant allemaal! Heb gelijk mijn studiegenootjes ervan op de hoogte gesteld haha (ik studeer Voeding en Dietetiek).
        Vanavond gaan de bounty’s op een mooie schaal en laat ik mijn familieleden de smaak proeven van ‘puurheid’, zonder E-nummertjes en toegevoegde suikers en dat soort troep :).
        Ik ga ook nog experimenteren met andere vullingen trouwens, haha heb het helemaal te pakken nu.
        Nog een fijn weekend!

Leave A Comment